Játék, mozgás, szórakozás a Kormánytisztviselők Napján

Egyetemesen elismert igazság, hogy valamennyi munkahelyi közösségnek szüksége van arra, hogy a dolgos hétköznapok közepette - ha másért nem, a csapatszellem megtartása, erősítése érdekében - egy kellemes, vidám, szórakoztató napot, programot is beiktassanak egyszer-egyszer. Ez a nap immár hagyományosan július 1-je, a Kormánytisztviselők Napja a Kalocsai Járási Hivatal nem hivatalosan vezetett programfüzetében.


A hogyan töltsünk el egy kellemes, vidám napot együtt? - kérdésre ezúttal is előkerült a már bevált recept: ki-ki tegye hozzá a magáét! Tehát érkezzünk a kezünkben házi készítésű süteményekkel, egyéb finomságokkal. Mindegy milyen, biztosan nem a sütési-, főzési tudományán keresztül ítéljük meg egymást, viszont ezzel a kulináris élvezeteket, no’ meg a vidám csipkelődést szinte a végletekig lehet fokozni.

 

Indulás előtt tegyük táskánkba a legjobb lemezeinket. Pattanjunk biciklire, tekerjünk Meszesig meg vissza, majd kukkantsunk be az új Látogatóközpontba. Ha nem akarunk biciklizni, ismerkedjünk az olaszoknál népszerű golyósjátékkal, de ne csodálkozzunk, ha az összes számot persze a lányok nyerik meg.

 

Egyszer csak azt vesszük észre, hogy szinte még el sem kezdődött a nap, bele se melegedtünk eléggé, máris elérkezett a dél. Ekkor aztán mindenki egy asztalhoz ül és kanalazza a finom Duna-menti halászlét, majd a frissen készült grill ételekből is csipeget. Desszertre nincs szükség, mert még mindig leszakad az asztal a sok sütitől. A somlói galuskától a meggyes linzeren át a pogácsákig, ott sorakoznak szépen, csak arra várnak, hogy a szíves kínálás nyomán egyszer csak eltűnjenek. Ám a mennyiség láttán erre persze nem sok a remény.

 

Kedves kollégáink, kedves mindenki! Örömmel jelenthetjük, hogy a 2016. évi Kormánytisztviselők Napja receptje július 1-jén, pénteken az összes hozzáadni valóval együtt megvalósult, ismét egy aktív kikapcsolódással, vidámsággal teli napot töltöttünk együtt!

 

Legalább ekkora öröm számunkra, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal központi ünnepségén - összesen 30 kitüntetett között - Sági Lászlóné vezető-főtanácsost, a gyámügyi szakterületen hosszú idő óta eredményesen dolgozó munkatársunkat Kovács Ernő kormánymegbízott úr Kormánymegbízotti Elismerésben és jutalomban részesítette. Sági Lászlónénak, Györgyinek ezúton is gratulálunk az elismeréshez!

 

ktv2016