Hajósi borünnepen mutatkozott be a Kalocsai Járási Hivatal


Az idén 37. Hajósi Orbán-napi Borünnep második napján, május 27-én, szombaton a hajósi Pincefaluban, az események „fő sodrában”, az Orbán szobor előtt felállított pavilonokban mutatkozott be a Kalocsai Járási Hivatal. A rendezvény családias jellegű programjaihoz kapcsolódva a népegészségügyi, a foglalkoztatási és a hatósági osztály munkatársai várták az érdeklődőket.

 

Aki néhány percet szán rá, annak a népegészségügyi osztály védőnői szakképzettséggel rendelkező munkatársai megmérték a vérnyomását, megállapították a testzsír - testtömeg indexét, és miközben tanácsokkal látták el az anyukákat, apukákat, a nagyszülőket, azok kérdéseire válaszoltak, a família kisebb tagjai is szórakoztató elfoglaltságot találtak maguknak. A kicsik színeztek, társasjátékoztak, játékos feladatlapokat töltöttek ki, de sokan a szinte egész napos gyermekprogramok időpontjairól és helyszíneiről is ott tájékozódtak. A népegészségügyi osztály szakügyintézői több hasznos kiadványt, köztük a parlagfű allergiáról, a méhnyakrák megelőzéséről, a családtervezésről szólót szinte folyamatosan pótolták az asztalon, annyira nagy volt az érdeklődés irántuk.

 

A foglalkoztatási osztály vezetője az igénybe vehető támogatásokról, például az egyik legnépszerűbbről, a bérköltség támogatásról nyújtott tájékoztatást. Ám hogy az ott megszerzett információk később is megmaradjanak, mindenki az érdeklődésének megfelelő kiadványt, tájékoztatót vihette magával.

 

A korábban a megyei kormányhivatalok hatáskörében lévő áldozatsegítés és fogyasztóvédelem 2017 januártól került a járási hivatalokhoz, tehát közelebb az emberekhez. Az ezzel kapcsolatos információk részben még a közigazgatás más területén dolgozók számára is újak, így akit érintett, vagy kíváncsi volt a változásokra, az a hatósági osztály jogi végzettségű szakügyintézőjétől kapott tájékoztatást, útmutatást. A diszkréció megőrzése érdekében az áldozatsegítéssel kapcsolatos információk elvihető kiadványok formájában is rendelkezésre álltak.

 

Hajósi borünnep

 

Hajósi borünnep

 

Hajósi borünnep

 

Hajósi borünnep