Várják az érdeklődőket a toborzó irodán!

 

 

Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársa 2016. augusztus 23.-án Jánoshalmán, a Jánoshalmi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán tartott tájékoztatót.

 

 

       A Magyar Honvédség a 18 és 35 év közötti közfoglalkoztatottak részére kínált lehetőséget az előadáson arra, hogy önkéntes alapon a szerződéses legénységi állomány tagjai legyenek és egy kiszámítható életpályára léphessenek.

 

A Honvédség nem csak a közfoglalkoztatottak jelentkezését várja, a felhívásra mások is érdeklődhetnek akik az egyéb feltételeknek megfelelnek.

 

      Több mint 10 év telt el azóta, hogy Magyarországon megszűnt a békeidejű hadkötelezettség, leszerelt az utolsó sorköteles katona. A katonai szolgálat ma már nem kötelező, hanem önként választott hivatás.  A Magyar Honvédség az egyik legnagyobb munkáltatójaként van jelen az ország munkaerőpiacán, kiszámítható, biztos jövőt jelent az arra elhivatottaknak. A Hadsereget képviselő katonatiszt tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a katonaság az idei évben is több száz munkavállaló jelentkezését várja a legkülönbözőbb munkakörbe.

 

A jelentkezés feltételei a következők:

  • betöltött 18. életév,
  • magyar állampolgárság,
  • bejelentett belföldi lakóhely,
  • legalább 8 általános iskolai végzettség és
  • büntetlen előélet.

 

A jelentkező sikeres egészségügyi, pszichológiai és fizikai alkalmassági vizsgálatot követően kezdheti meg katonai szolgálatot. Elmondta, hogy a Magyar Honvédség társadalmi presztízse magas szintű, a katonák társadalmi megítélése rendkívül pozitív. A napi élet szempontjából talán még fontosabb, hogy a honvédség megbízható munkáltató, a munkahelyek és járandóságok vonatkozásában stabilnak számít. A katonai pálya egy biztos munkahelyet, stabil egzisztenciát nyújt, jól kiszámítható és nyomon követhető pályaképpel. Vonzó lehet az a tény is, hogy a Magyar Honvédség kiemelt figyelmet fordít a munkavállalók fizikai és egészségügyi helyzetére, életminőségére. Elég csak a heti 2-4 óra testnevelést, a rendszeres és ingyenes orvosi szűrővizsgálatokat, kezeléseket, valamint a rekreációs lehetőségeket figyelembe venni.

 

       Felhívta a figyelmet arra, hogy a külszolgálat lehetősége vonzerőt jelenthet – az kiemelkedő jövedelem miatt - mely minden állományban lévő számára elérhető lehet. A hivatásos és szerződéses katonák utánpótlása csak toborzás útján történik. Az érdeklődőket Kecskeméten a Lunkányi János utca 1. szám alatt lévő toborzó irodában várják, ahol tájékozódhatnak a betölthető beosztásokról, a jelentkezés feltételeiről, a járandóságokról és egyéb juttatásokról.

 

Amennyiben a tisztelt olvasónak, felkeltette érdeklődését a katonai szolgálatvállalás lehetősége, keresse fel toborzó irodát vagy tájékozódhat a www.hadkiegeszites.hu oldalon valamint a 06-76-581-600 / 33-62 telefonszámon.

 


„kiszámítható biztos jövő”, „megalapozott életpálya”, "változatos, kalandos élet”