Ülésezett a Jánoshalmi Járási Helyi Védelmi Bizottság

A Jánoshalma Járási Helyi Védelmi Bizottságnak legfontosabb feladata a jánoshalmi járás területén irányítani és összehangolni a honvédelmi felkészítés és a katasztrófák elleni védekezés feladatainak végrehajtását. A Helyi Védelmi Bizottság munkacsoportjaiba tagokat delegálnak a járás településeinek önkormányzatai, a munkában részt vesznek a Jánoshalmi Járási Hivatal munkatársai.

2018. április 23-án délután tartotta tavaszi ülését a Jánoshalma Járási Helyi Védelmi Bizottság.

Az ülésen elfogadták a Jánoshalma Járási Helyi Védelmi Bizottság 2018. évi Feladattervét.

Beszámoló hangzott el a Helyi Védelmi Bizottság két ülése között történt, védelmi igazgatással összefüggő eseményekről, tájékoztatót tartottak a vizek kártételei elleni védekezésre való felkészülés aktuális helyzetéről, a veszélyeztetettségről és a megelőzés érdekében végrehajtott, továbbá a tervezett feladatokról.

 

A katasztrófavédelem szakembere tájékoztatást adott aktuális katasztrófavédelmi feladatokról, felhívta a figyelmet a helytelen tüzelés emberi szervezetre negatív hatásaira, figyelmeztetett a kéménytüzek, tüzelő berendezések okozta CO veszélyre valamint a szabadtéri égetés szabályaira. 

 

Végezetül a járás közbiztonsági helyzetéről adott tájékoztatást a rendőrőrs parancsnoka.

 

A HVB ülésén részt vett a tagok mindegyike, jelen voltak a térség polgármesterei, fontos napirendek megtárgyalására került sor, a tanácskozás eredményes volt. 

 

Jánoshalma, 2018-04-23.

 

Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna

Helyi Védelmi Bizottság elnöke