Ülésezett a Jánoshalma Járási Helyi Védelmi Bizottság

 

A Jánoshalma Járási Helyi Védelmi Bizottság - melynek legfontosabb feladata a járás területén irányítani és összehangolni a honvédelmi felkészítés és a katasztrófák elleni védekezés feladatainak végrehajtását - 2017. évi első ülését 2017. április 20-án tartotta meg.

Első napirendként elfogadásra került Jánoshalma Járási Helyi Védelmi Bizottság 2017. évi Feladat- és Pénzügyi Terve.

A HVB titkára beszámolt a Jánoshalma Járási Helyi Védelmi Bizottság két ülése között történt, védelmi igazgatással összefüggő eseményekről, A HVB katasztrófavédelmi elnökhelyettese tájékoztatást nyújtott a jelenlévők számára a kéménytüzek és szabadtéri tüzek megelőzése érdekében szükséges intézkedésekről valamint aktuális katasztrófavédelmi feladatokról.

Az ADUVIZIG képviselője beszámolt a vizek kártételei elleni védekezésre való felkészülés aktuális helyzetéről.

Az ülésen tájékoztató hangzott el a Magyar Honvédség Önkéntes Területvédelmi Tartalékos kötelékek megalakításáról, felépítéséről, a megalakításhoz szükséges toborzási tevékenységről, valamint a Honvédelmi Sportszövetség célkitűzéseiről és feladatairól.

A járás állategészségügyi helyzetéről a hatósági állatorvos adott tájékoztatást, végül a bűnügyi helyzetről a rendőrőrs parancsnoka informálta a megjelenteket.

 

Jánoshalma, 2017. április 26.

 

                                                                       Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna

                                                   Jánoshalma Járási Helyi Védelmi Bizottság Elnöke