Több, mint 30.000 ügyfelet szolgáltunk ki

 

 

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Jánoshalmi Járási Hivatala Jánoshalma Béke tér 1. sz. épületében 2015. október 21-től nyílt meg a kormányablak az okmányiroda korábbi helyén. Az ügyfeleket szép, akadálymentesített, modern környezetben, jól felkészült ügyintézők várják.

 

2016. október 17-én a megnyitástól még nem telt el egy év és már harmincezer ügyfél kereste fel a kormányablakot, akik nem csak a jánoshalmi járás területéről, hanem az ország különböző részeiről illetve külföldről érkeztek.  

 

A jánoshalmi dr. Benkő Zsolt gyógyszerész volt a szerencsés 30.000. ügyfél, aki elmondta, hogy több alkalommal volt már a kormányablakban különböző ügyeket intézve, ahonnan minden alkalommal elégedetten távozott.   A szerencsés ügyfelet oklevél és jubileumi ajándék várta, amelyet Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna hivatalvezető asszony adott át.

 

A Jánoshalmi Járási Hivatal Kormányablak Osztálya 2015. október 21-i megnyitása óta folyamatosan a hét minden munkanapján - jelenleg 1480 ügykörben - fogadja ügyfeleit. Az eddigi tapasztalatok alapján a leggyakrabban az alábbi ügytípusokban keresték meg integrált ügyfélszolgálatunkat:

 

Azonnali ügyintézés keretében:

  • ügyfélkapu nyitása, aktiválása
  • hiteles tulajdoni lap másolat kiadása
  • hiteles térképmásolat kiadása

 

Kérelmek továbbítása céljából:

  • TAJ kártya pótlása, cseréje; Európai Egészségbiztosítási Kártya igénylése
  • családtámogatási ellátások igénylése: családi pótlék (nevelési, iskoláztatási támogatás), GYES, anyasági támogatás igénylése
  • nyugdíjügyek (öregségi nyugdíj kérelem, méltányossági nyugellátás emelés, egyszeri segély kérelem nyugellátásban részesülőknek)
  • szociális ellátások igénylése (aktív korúak ellátása, egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság, közgyógyellátás, ápolási díj)

 

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány immár 5 éve nyújt üdülési, pihenési lehetőséget az Erzsébet program keretében nagycsaládosok, nyugdíjasok, valamint fogyatékossággal élők számára.

 

A program sikeres lebonyolításában a kormányablakok is részt vesznek, mely során a járási hivatal kormányablak ügyintézői az ügyfeleknek segítséget nyújtanak a pályázatok elektronikus úton történő benyújtásában, valamint a szállásfoglalásban. A pályázatok benyújtására kizárólag az elektronikus pályázati felületen keresztül van lehetőség, mely a www.erzsebetprogram.hu honlapról érhető el.

 

Minden ügyfelet szeretettel várnak az ügyfélszolgálaton, ahol 2016 január 1-től több eljárás illetékmentes lett, egyre több ügyet lehet intézni és a hét minden munkanapján van ügyfélfogadás, ezért az ügyfeleknek alig kell várakozniuk.

 

További információkat találhat:

http://bkmkh.hu/janoshalmi_jarasi_hivatal/_kormanyablak_osztaly/

 


A KORMÁNYABLAK elérhetőségei:

 

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Jánoshalmi Járási Hivatala

KORMÁNYABLAK

6440 Jánoshalma, Béke tér 1.

kormanyablak.janoshalma@bacs.gov.hu

77/795-294   77/795-217   77/795-290   77/795-291

 

Ügyfélfogadási idő:

hétfő: 7.00-17.00   kedd: 8.00-12.00   szerda: 8.00-16.00

csütörtök: 8.00-18.00   péntek: 8.00-12.00