Térségi tanácskozás a kormányablakban

 

 

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Jánoshalmi Járási Hivatala Jánoshalma Béke tér 1. sz. épületében 2015. október 27-én a környékbeli ugyancsak most nyitó kormányablakok hatékony munkájának elősegítésére találkozót szerveztünk a kormányablakok munkatársai és a kormányablakok feladatkörébe tartozó munkát végző szakemberek között.

 

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának három bajai munkatársa hasznos elméleti és gyakorlati tanáccsal látta el a jánoshalmi, kiskunhalasi, bácsalmási és tompai kollégákat, kiemelten - az említett főosztály hatáskörébe tartozó - kormányablakokban leggyakrabban előforduló ügytípusok tekintetében, amelyek a következők:

 

  • Egészségbiztosítás
  • Megváltozott munkaképességű személyek ellátása
  • Nyugdíjfolyósításhoz kapcsolódó ügyek

 

A kormányablakokról szóló 515/2013. (XII. 30.) Korm. rendelet mellékleteiben részletesen is olvasható  a kormányablakban intézhető ügyek listája, illetve megtalálható azon ügyek felsorolásai is amelyekben tájékoztatást tudnak nyújtani a kormányablak kollégái.

 

Köszönjük a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya munkatársai segítségét. Folyamatos kapcsolatban leszünk velük annak érdekében, hogy ügyfeleinknél minél több ügyben segítséget tudjunk nyújtani.

 

Jánoshalma, 2015. október 30.

 

                                                           Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna hivatalvezető

                                                                 BKMKH Jánoshalmi Járási Hivatala