Tájékoztató munkalehetőségről és képzésekről a Jánoshalmi Járásban

A Jánoshalmi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya 2017. november 23-án délelőtt az Európai Munkáltatói Napok keretében álláskereső ügyfeleinek tájékoztatót szervezett Jánoshalmán a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

 

A rendezvényen megjelenteket Mészáros Pongrác a Jánoshalmi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának osztályvezetője, valamint Almási László a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának főosztályvezető helyettese köszöntötte.

 

Kis Éva a HUNENT Zrt. vezérigazgató helyettese tájékoztatta a résztvevőket, hogy a kiemelt kormányzati beruházásnak köszönhetően Mélykúton 2018. október végéig felépül egy víziszárnyas vágóhíd, egy feldolgozó üzem, hűtő és fagyasztóházzal és szennyvízteleppel. Az üzemben 450 munkahelyet tudnak kínálni majd a térség dolgozni akaró lakóinak.

 

Molnárné Balogh Erika termelésvezető beszélt az üzemben folyó munka kapcsán a legalapvetőbb tudnivalókról. Beszédében hangsúlyozta, hogy Kiskunhalason a képzés gyakorlati helyszínén mindenkit meg tudnak tanítani a feldolgozás során szükséges alapfogásokra. Véleménye szerint a képzés gyakorlati ideje alatt minden tudnivaló és készség elsajátítható lesz. 

 

A munkáltató tájékoztatóját követően a Bács- Szakma Nonprofit Kft. képviseletében Rigó Kinga ismertette a tervezett képzési lehetőségeket. 

 

A tájékoztatón megjelent közel 140 álláskereső teljes körű felvilágosítást kapott a jelenleg tervezés és szervezés alatt álló Húskészítmény gyártó és Húsipari termékgyártó képzésekkel kapcsolatban.

 

A munkáltatói igényre épülő képzések három és hét hónap időtartamban kerülnek megszervezésre.  A képzések ideje alatt közfoglalkoztatási bér, vagy kereset pótló juttatás jár a részt vevő álláskereső ügyfeleknek attól függően, hogy melyik képzésre jelentkeznek.

 

A tájékoztatón minden részt vevő érdeklődőnek lehetősége volt jelentkezési lapot kitölteni a Jánoshalmi Járási Hivatal szervezésében induló képzésekre. A jelentkezés jelenleg is folyamatos és minden érdeklődőt várnak a Jánoshalmi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának dolgozói, akik teljes körű felvilágosítást adnak a képzések iránt érdeklődő ügyfelek részére.

 

 

                                                                       BKMKH Jánoshalmi Járási Hivatala