Tájékoztató a Járási Hivatal munkájáról a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés ülésén

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2018. február 23-án, pénteken a Jánoshalmai Járásban, Mélykút városban tartotta ülését.

 

Kovács Tamás polgármester köszöntötte a közgyűlés tagjait, röviden bemutatta a várost és a mélykúti Hunent Zrt. több mint tizenkét milliárdos beruházását. A példa értékű fejlesztés nagyban hozzájárul a térség gazdaságának fejlődéshez, közvetve és közvetlen módon is munkahelyeket teremt és a több tízmilliárdos exporttal, országos viszonylatban is nagy jelentőséggel bír.

 

Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnöke az ülés napirendjeinek tervezése során felkérte Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna hivatalvezető asszonyt, hogy mutassa be a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Jánoshalmai Járási Hivatala munkáját a Mélykúton tartott ülésen.

 

Az ülés meghívóján 8. sz. napirendként szerepelt a  BKMKH Jánoshalmi Járási Hivatalának tájékoztatója a hivatal 2013-2017- években végzett munkájáról.

 

A részletes, statisztikai adatokkal, diagramokkal, illusztrált tájékoztatót a közgyűlés tagjai egyhangúan elfogadták.

 

A hivatal munkájával kapcsolatos statisztikai adatok azt mutatják, hogy 2013 és 2017. évek között – mivel a járási hivatalok minden évben újabb feladatokat kaptak - minden területen jelentősen növekedett a hivatal munkája, több ügyfél kereste fel az ügyintézőket, évről – évre nagyobb volt az ügyiratforgalom és több döntés született. 

A Jánoshalmi Járási Hivatalban 2014-2018 évek között közel 35 millió forint értékű fejlesztés történt, kormányablak került kialakításra és az elavult informatikai eszközöket a Kormányhivatal korszerűbbre cserélte.

 

A járások kialakítása, a Jánoshalmi Járási Hivatal munkájának megkezdése óta az ügyfelek sokkal több ügyben tudnak helyben ügyeket intézni, 2018. évtől már NAV ügyfélfogadás is biztosított a kormányablakban.

 

Jánoshalma, 2018-03-01.

 

                                                                                   

Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna hivatalvezető

                                                                                           BKMKH Jánoshalmi Járási Hivatala