TAJ kártyát is igényelhetünk Jánoshalmán a kormányablakban!

 


TAJ kártya (Társadalombiztosítási Azonosító Jelet igazoló Hatósági Igazolvány) kiállítása iránti kérelem is benyújtható a kormányablakban, amely a kiadás jogcíme szerint lehet:

 

- új TAJ szám képzésére irányuló kérelem (újszülött)

- már a létező TAJ kártya pótlása (pl. elvesztés, rongálódás)

- névváltozás miatt benyújtott kérelem

 

A kérelem a kormányablakban is elindítható az erre a célra rendszeresített nyomtatvány kitöltésével. A kormányablak továbbítja a benyújtott kérelmet a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Egészségbiztosítási Osztálya 1. részére. ( 6401 Kiskunhalas Pf.:167)

 

Elvesztés, rongálódás esetén a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Egészségbiztosítási Osztálya az igénylő részére a TAJ számot tartalmazó hatósági igazolványt - az igazgatási szolgáltatási díj teljesítésének igazolását követően - kiállítja, a kérelemben meghatározott címre postán megküldi.

 

Az első TAJ - okmány kiállítása, illetve a névváltozás miatti kiadás eljárási díj- és költségmentes. A már létező kártya pótlása igazgatási szolgáltatási díjköteles, amely 3000 forint. A díj megfizetése a kormányablakban kizárólag készpénz átutalási megbízással (csekkel) történő befizetéssel lehetséges.

 

Az igénylő a kormányablakban megkapja a díj megfizetéshez szükséges átutalási megbízást, amelyet a postán tud befizetni.

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)