Személyes Vállalkozói Mentorprogram

A SEED Kisvállalkozás-Fejlesztési Alapítvány idén 30. éve dolgozik a magyarországi vállalkozói kultúra fejlesztése, a vállalkozók szakmai ismereteinek bővítése, a kisvállalkozások versenyképességének növelése érdekében.

 

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében megvalósuló Személyes Vállalkozói Mentorprogramban a vállalkozások más nézőpontból pillanthatnak rá üzleti elképzeléseikre. A vállalkozó tanulhat a személyes mentora által megélt nehézségekből, azokból a kihívásokból, amelyeken ő már átment. Segítséget kaphat a saját gondolatai célirányos rendezésében, döntések előkészítésében, több alternatíva kidolgozásával. Olyan eszközöket ismerhet meg a gyakorlatban, amelyekről iskolában, tanfolyamon már tanulhatott, de azt nem tanították meg, hogy „valós harci helyzetben” miként lehet alkalmazni azokat (és miként ne), pl. stratégiai üzleti tervezési eszköztár, modern marketing eszközök, business networking, ügyfél és folyamatszemlélet.  A mentor segít a látásmódot kiszélesíteni, új nézőpontot találni saját tapasztalatai és kapcsolatrendszere révén.

 

 

Kik lehetnek mentoráltak?

  • Fiatal vállalkozások (35 év alatti személyek által többségében tulajdonolt és 35 év alatti személy által vezetett vállalkozások)
  • Női vállalkozások (Női többségi tulajdonossal és női ügyvezetővel bíró vállalkozások)
  • Generációváltás előtt álló családi vállalkozások (akik tervezik, vagy már benne vannak az utódlási folyamatban, akár családon kívüli, akár családon belüli személy veszi át a vezetői, tulajdonosi szerepek egy részét, vagy egészét)
  • Újratervezők - a COVID-19-járvány gazdasági hatásai által életképességükben megrendülő kkv-k: Mindazok a bejegyzett vállalkozással rendelkezők, akiknél a járvány hatására visszaesett a bevétel, ügyfélszám, a vállalkozás létszáma, vagy a vállalkozói tevékenység folytathatóságát alapjaiban rendítette meg a kialakult pandémiás helyzet.

 

 

A vállalkozás méretét és működési idejét tekintve nincs megkötés, egyéni vállalkozások, mikro vállalkozások és induló vállalkozások is jelentkezhetnek a konvergencia régiókból. (Pest megye kivételével az ország egész területe.)

 

 

Mit nyer a részvétellel, aki jelentkezik?

  • Egy tapasztalt vállalkozó támogatását vállalkozói céljainak megvalósításához.
  • Speciális tanácsadás igénybevételi lehetőségét a program ideje alatt (marketing, jog, szervezetfejlesztés, személyes hatékonyság fejlesztés, értékesítési és tárgyalási készségek fejlesztése).
  • Új kapcsolatépítési lehetőségeket egy értékteremtő vállalkozói közösség részeként.
  • Tudásmegosztó (online) rendezvényeken történő részvétel lehetőségét.

 

 

A programban való részvétel ingyenes!

 

Részletek: www.vallalkozztudatosan.hu és a https://mentorprogram.seed.hu/ oldala