Személyes ügyintézés nélkül is meghosszabbíthatja lejárt jogosítványát

Ha lejárt a jogosítványa, az új okmányt – az orvosi alkalmassági vizsgálat után – személyes ügyintézés nélkül, automatikus eljárásban is megkaphatja. Ehhez egy online nyilatkozatot kell kitölteni, amelyet – a részletes tudnivalókkal együtt – a megújult magyarorszag.hu oldalon talál.

 

Az első jogosítvány automatikus kiállításával kapcsolatos információk és az ügyintézés elindítását szolgáló link itt ér hető el.

 

A jogosítvány automatikus meghosszabbításával kapcsolatos információk és az ügyintézés elindítását szolgáló link itt érhető el.

 

Kategóriabővítés esetén a jogosítvány automatikus kiállításával kapcsolatos információk és az ügyintézés elindítását szolgáló link itt érhető el.

 

A fenti három eset online ügyintézése illetékmentes. Az első vezetői engedély megszerzése esetén a személyes ügyintézés is illetékmentes, azonban a jogosítvány meghosszabbítása és kategóriabővítése automatikus ügyintézésre vonatkozó nyilatkozat hiányában 4000 forintba kerül, továbbá ez az összeg 1500 forintra módosul a nyugdíjkorhatárt betöltő igénylő esetén.

 

További részletek a magyarorszag.hu oldalon olvashatók.

 

(kormanyhivatal.hu)