Sikeres volt járásunkban a nyári diákmunka program

A Kormány 2019-ben is meghirdette a nyári diákmunka programot, Bács-Kiskun megyében mintegy 245 milliárd forint támogatást biztosítva erre. A programban azok a nappali tagozatos diákok vehettek részt, akik a tényleges foglalkoztatásukkor már betöltötték a 16. életévüket, és legkésőbb a program befejezésekor még nem múltak el 25 évesek, elősegítve ezzel a korai munkatapasztalat megszerzése mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is.

 

A projektben a települési önkormányzatok és az önkormányzati fenntartású intézmények mellett, a mezőgazdaság, a vendéglátás, valamint a turizmus területén működő vállalkozások is részt vettek.  Az önkormányzatoknál 6 órában, a vállalkozásoknál 8 órában vállalhattak munkát a fiatalok.

  

Az önkormányzatoknak, illetve a vendéglátásban, a mezőgazdaságban és a turizmusban tevékenykedő cégeknek a járási hivatalokhoz kellett benyújtaniuk a felmerülő munkaerőigényüket. A diákok az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályánál regisztrálhatták magukat.

 

A jánoshalmi járás területén 69 fiatal, és 17 munkáltató került be a programba. A foglalkoztatott diákok többek között adminisztrációs feladatokat végzetek, gyermekfelügyeletet és idősgondozást vállaltak, továbbá kisegítő feladatokat is elláttak.

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)