Sikeres volt a kormányablak busz munkája a jánoshalmi járásban

A jánoshalmi járásban a Kormányablak busz 2020. augusztus 10-13 között – négy településen - fogadta az ügyfeleket.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal helyszíni ügyintézésre szolgáló mobilizált ügyfélszolgálatát minden településen örömmel fogadták. A szolgáltatást gyermekek, diákok, aktív korú felnőttek, nyugdíjasok, mozgáskorlátozottak egyaránt igénybe vették ezekben a napokban. Az ügyintézési lehetőségről plakátokon és az interneten előzetesen is értesülhettek az ügyfelek, akik így már várták a kormányablak busz érkezését. Az első napon Kéleshalom községben volt ügyfélfogadás, kedden Borotán 16 ügyben történt ügyintézés. Rém község esetében, ahol szórólapon az önkormányzat segítségével minden lakásba eljutott a hír, 56 ügykörben történt intézkedés.

Az ügyfélfogadás negyedik napján, csütörtökön, Mélykúton volt lehetőség ügyintézésre, ahol az ügyfélforgalom elérte a 60 főt. 

A buszban a személyi igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés volt a legjellemzőbb, de szép számban előfordult diákigazolvány igényléssel, lakcímigazolvánnyal, vezetői engedéllyel, Ügyfélkapuval kapcsolatos ügyintézés is. Nagyon sokan érdeklődtek szociális, egészségbiztosítási és családtámogatási ügyekben.

 

 

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)