Sikeres útja volt a mobil kormányablaknak a jánoshalmi járásban

A jánoshalmi járásban a Kormányablak busz 2021. június 14-17 között – négy településen- fogadta az ügyfeleket.

A településeken örömmel fogadták a járművet, hasznosnak találták a kihelyezett ügyfélfogadást. A szolgáltatást gyermekek, diákok, aktív korú felnőttek, nyugdíjasok, mozgáskorlátozottak egyaránt igénybe vették ezekben a napokban.  Az ügyintézés minden napján meleg idő volt, eső nem nehezítette az ügyfélfogadást.

A kormányablak busz érkezéséről előzetesen tájékoztatásra került a lakosság, amelynek köszönhetően  az ügyfelek várták a busz érkezését, első napon Kéleshalom községben volt ügyfélfogadás 21 ügyben, kedden Borotán 45 ügyben történt ügyintézés. Rém község esetében, ahol szórólapon az önkormányzat segítségével minden lakásba eljutott a hír, 95 ügykörben történt intézkedés.

Az ügyfélfogadás negyedik napján, csütörtökön Mélykúton biztosítottuk az ügyintézést, ahol összesen 5  órát ügyfeleztek a kollégák, itt az ügyfélforgalom  elérte a 105 főt. 

 

            

 

Több településen már az ügyintézés kezdetén sokan várták a buszt és folyamatosan váltották egymást az érdeklődők.

A buszban a személyi igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés volt a legjellemzőbb, de szép számban előfordult diákigazolvány igényléssel, lakcímigazolvánnyal, vezetői engedéllyel, ügyfélkapuval kapcsolatos ügy is. Nagyon sokan érdeklődtek védettségi igazolvány, szociális, egészségbiztosítási, nyugdíj és családtámogatási ügyekben. Ez évben a busz ügyfélforgalma jelentősen meghaladta az előző évi mértéket, annak több mint kétszerese volt.

 

Jánoshalma, 2021. június 21.

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)