Ön is munkát keres? Okostelefonon is igényelhet néhány perc alatt erkölcsi bizonyítványt!

Újabb jó hír a munkát keresőknek. Már nem kell erkölcsi bizonyítvánnyal kapcsolatos ügyintézés miatt hivatalba mennünk vagy a postát felkeresnünk. Pár kattintással gyorsan erkölcsi bizonyítványhoz juthat a KEKKH fejlesztésével készült ingyenesen letölthető OkmányApp okostelefon alkalmazással vagy a hivatal Webes ügysegéd szolgáltatásán keresztül.

 

Magyarországon is terjed az elektronikus ügyintézés, erre jó példa, hogy a Webes ügysegéden keresztül 2014-ben benyújtott erkölcsi bizonyítvány igénylések száma a 2013. évihez képest 25%-kal növekedett.

 

 

Az erkölcsi bizonyítvány elektronikus igényléséhez nincs is másra szükségünk, mint számítógépre vagy legalább Android 2.2-es ill. iOS 6-os operációs rendszerrel működő okostelefonra, internetkapcsolatra, valamint Ügyfélkapus azonosításra (az Ügyfélkapu biztosítja a felhasználók számára, hogy kapcsolatba léphessenek az elektronikus közigazgatási ügyintézést nyújtó szervekkel).

 

Banki átutalással, vagy azonnali bankkártyás fizetési móddal is kiegyenlítheti a szolgáltatásért fizetendő összeget. A bankkártyás fizetés az OTP Bank fizetőfelületén történik, ahol biztonságos környezetben adhatja meg a tranzakció kiegyenlítéséhez szükséges bankkártya adatokat.

 

Ha ügyintézése során elakadna, hívja a 1818-as számon működő Országos Telefonos Ügyfélszolgálatunkat, hogy erkölcsi bizonyítvánnyal kapcsolatosan felmerülő kérdéseire – az Ügyfélkapu nyitásával, Webes ügysegéddel és az OkmányApp mobilalkalmazással kapcsolatban munkatársainktól azonnali választ kaphasson.

 

(http://www.kekkh.gov.hu/webws_ugyseged)

 

 

                                                                             Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

                                                                                    Jánoshalmi Járási Hivatala