Nem hiteles tulajdoni lap másolat lekérési lehetőség díjmentesen!

Természetes személyek számára elérhető  évente két alkalommal a díjmentes elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdonilap-másolat.

 

A szolgáltatás a Földhivatal Online  rendszerén keresztül vehető igénybe Ügyfélkapus bejelentkezéssel a www.magyarorszag.hu-ról a Földhivatali nyilvántartás menüpontból.

 

A Földhivatali Online  rendszer egy olyan adatszolgáltatási felület, amelyen keresztül külső felhasználók is hozzáférhetnek a földhivatali adatbázishoz.

 

A harmadik lekérdezéstől a nem hiteles tulajdoni lap másolat díja 1000 Ft/tulajdoni lap, amely elektronikus bankkártyás díjfizetéssel teljesíthető.

 

Az állampolgárok ingyenes ügyfélkapus regisztráció birtokában (amely a kormányablakokban elvégezhető) a Földhivatal Online rendszerén keresztül  közvetlenül férhetnek hozzá földhivatali adatokhoz a hét minden napján, a nap 24 órájában.

 

Az elektronikus formában szolgáltatott nem hiteles tulajdonilap-másolat, valamint az erről készített papír alapú másolat bizonyító erővel nem rendelkezik.

 

A földhivatali adatszolgáltatáshoz kapcsolódó lekérdezési adatok naplózásra kerülnek.

 

A nem hiteles tulajdonilap-másolat használható, például:

  • ingatlanvásárlást megelőzően tájékozódhatunk az ingatlan adatairól (tulajdonosok személye, terheli-e az ingatlant valamilyen tulajdonszerzést korlátozó vagy akadályozó jog) vagy
  • a közüzemi szolgáltatóknál tulajdonos váltáskor az ingatlanhasználat jogcímének igazolására


Ügyfélkapus regisztrációra a jánoshalmi kormányablakban ingyenesen lehetőség van ügyfél fogadási időben. Az ügyfélkapu nyitása ma már nélkülözhetetlen az állampolgárok ügyeinek elektronikus intézéséhez.


Várjuk Tisztelt Ügyfeleinket a Kormányablakban.

 

Jánoshalma, 2018. november 26.

 

                                                           BKMKH Jánoshalmi Járási Hivatala