Munkatapasztalat szerzést elősegítő támogatás munkáltatóknak

 

A kormány újabb segítségként szeptember 15-től kiegészítette a Vállalkozások munkaerő támogatása című programot a Munkatapasztalat szerzést elősegítő támogatással.

Ezt akkor kaphat a munkaadó, ha alacsony iskolai végzettségű álláskeresőt foglalkoztat munkaviszony keretében, teljes munkaidőben, vagy legalább a napi 4 órát elérő részmunkaidőben és vállalja, hogy elősegíti a munkavállaló támogatás nélküli képzését. A kérelmeket a foglalkoztatást megelőzően a foglalkoztatni kívánt személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályához kell benyújtani.

A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és a ténylegesen átutalt szociális hozzájárulási adó 100 százaléka, de teljes munkaidő esetén legfeljebb a megállapítás napján hatályos kötelező legkisebb munkabér és annak szociális hozzájárulási adója.

A munkaadók vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ha az állami foglalkoztatási szervnél regisztrált 25 év alatti, vagy legalább 1 hónapja nyilvántartott álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében. A támogatás folyósítási időtartama 6 hónap lehet, mértéke pedig a foglalkoztatót terhelő bérköltség fele, de teljes munkaidős foglakoztatás esetén legfeljebb 100 ezer forint havonta.

A támogatás további feltételeit a Vállalkozások munkaerő támogatása - Hirdetményben olvashatja.
https://nfsz.munka.hu/cikk/1268/Vallalkozasok_munkaero_tamogatasa

Amennyiben kérdése van, kérem, forduljon a Foglalkoztatási Osztály munkatársaihoz!

 

(nfsz.munka.hu, Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)