MUNKÁLTATÓI FÓRUM "MUNKAHELYTEREMTÉS 2018"

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Jánoshalmi Járási Hivatala 2018. augusztus 7-én, ez évben már második alkalommal (az első fórum január 16-án volt) a jánoshalmi Városgazda Kft „Zöld Termében” Munkáltatói Fórumot tartott.

 

 

A Járási Hivatal vezetője Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna köszöntötte az előadót és a munkáltatók megjelent képviselőit. Felhívta a vállalkozások figyelmét arra, hogy a helyi kormányablakban milyen sok ügyet elintézhetnek, heti két napon NAV ügyfélfogadás is várja őket. A hivatalvezető elmondta, hogy 2018. szeptember 10-15 között a Kormányablak busz a jánoshalmi járás területén fogadja majd az ügyfeleket, amelyről plakátokon is tájékoztatják a lakosságot. Kérte a vállalkozásokat, hogy vegyenek részt kiállítóként a szeptember 14-15-én tartott „Szüreti expo” rendezvényen, ahol a cégek ingyenesen bemutathatják tevékenységüket, reklámozhatják termékeiket.

A fórum fő napirendjeként a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály szakügyintézője Bugya Zita mutatta be a NFA-2018-KKV kódjelű mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására vonatkozó pályázati felhívást. A meghirdetett pályázat célja új munkahelyek létrehozása, meglévő munkahelyek bővítése, területi különbségek csökkentése, térségi felzárkóztatás, helyi gazdaság megerősítése, hátrányos helyzetű álláskeresők foglalkoztatásának ösztönzése kiegészítő támogatással. Ismertette, hogy mire pályázhatnak a vállalkozások, mekkora támogatást igényelhetnek, és milyen kiegészítő támogatásban részesülhetnek.  

Ismertette a pályázat benyújtásának határidejét, módját és a pályázat értékelésének menetét.

A megjelent vállalkozások írásos tájékoztató anyagokat vehettek át a munkabérek és az ahhoz kapcsolódó járulékok 2018 évi változásairól, álláskeresők foglalkoztatáshoz kapcsoló támogatásokról, kedvezményekről.

 

Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna

járási hivatalvezető