"MUNKAHELYTEREMTÉS 2018" MUNKÁLTATÓI FÓRUM

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Jánoshalmi Járási Hivatala

2018. január 16-án a jánoshalmi Városgazda Kft. „Zöld Termében”

Munkáltatói Fórumot tartott.

 

A Járási Hivatal vezető-helyettese, Farkas Margit köszöntötte az előadókat és a munkáltatók megjelent képviselőit.

 

Ezt követően Bányai Gábor országgyűlési képviselő "Fejlesztési lehetőségek a jánoshalmi járás területén" címmel tartott tájékoztatót.  

 

 

A BKMKH Foglalkoztatási Főosztály szakügyintézője,  Bugya Zita mutatta be a NFA-2017-2-KKV kódjelű mikro-, kis- és középvállalkozások részére meghirdetett munkahelyteremtő beruházási pályázatot. A meghirdetett pályázat célja új munkahelyek létrehozása, meglévő munkahelyek bővítése, területi különbségek csökkentése, térségi felzárkóztatás, helyi gazdaság megerősítése, hátrányos helyzetű álláskeresők foglalkoztatásának ösztönzése kiegészítő támogatással. Ismertette, hogy mire pályázhatnak a vállalkozások, mekkora támogatást igényelhetnek, és milyen kiegészítő támogatásban részesülhetnek. Tájékoztatást adott arról, hogy kik nyújthatnak be pályázatot. Ismertette a pályázat benyújtásának határidejét, módját és a pályázat értékelésének menetét.

 

Végül Mészáros Pongrác, a BKMKH Jánoshalmi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály vezetője tartott tájékoztatót a munkabérek és az ahhoz kapcsolódó járulékok 2018. évi változásairól, álláskeresők foglalkoztatásához kapcsoló támogatásokról, kedvezményekről.

 

Végezetül Farkas Margit felhívta a figyelmet a Foglalkoztatási Osztály Arany János u. 13. sz. alá költözésére, valamint a Kormányablakban hétfő és csütörtöki napokon elérhető NAV ügyfélfogadásra.

 

Jánoshalma, 2018-01-16.

             

 

                                                                                              Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna

járási hivatalvezető