"Munkahelyteremtés 2014" fórum

A Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a korábbi évek sikeres tapasztalatai alapján 2014. évben is meghirdette munkáltatói fórumsorozatát, „Munkahelyteremtés 2014” elnevezéssel. Jánoshalmán az Imre Zoltán Művelődési központban 2014. január 22.-én 10 órai kezdettel került sor a rendezvényre.

A Jánoshalmi Járási Hivatal nevében Farkas Margit hivatalvezető helyettes köszöntötte a megjelenteket, majd megnyitotta a fórumot.

 

Munkahelyteremtés 2014. - fórum

 

Először Mészáros Pongrác a munkaügyi kirendeltség vezetője ismertette a Munkaügyi Kirendeltség által adható támogatásokat – mint a Nők 40 év szolgálati jogviszonyának megszerzésére irányuló munkaerő-piaci programot, a vállalkozások megerősítését szolgáló munkahely megőrző támogatást, ismertette a kormány munkahelyvédelmi akciótervét, valamit a Virtuális Munkaerő-piaci Portál nyújtotta lehetőségekről adott tájékoztatást.

 

A Bács –Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának munkatársa Bugya Zita tartott előadást a NFA-2014-KKV Munkahelyteremtő pályázattal kapcsolatos tudnivalókról, a pályázók köréről, a támogatás mértékéről, az igénybe vehető kiegészítő támogatásokról, határidőkről.

 

Ezt követően a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének munkatársai Szórád József és Lédeczi Andor tartottak előadást a munkaügyi valamint a munkavédelmi ellenőrzések tapasztalatairól, a 2014 évben várható ellenőrzésekről.

 

A rendezvényen nagy számban részt vettek a járáshoz tartozó önkormányzatok és munkáltatók képviselői. A rövidített pályázati felhívás szintén megtalálható újságunkban.

 

Jánoshalma, 2014-01-27.

 

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal
Jánoshalmi Járási Hivatala