Lakossági fórumok az új földforgalmi törvényről

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Jánoshalmi Járási Hivatala Jánoshalmán, Mélykúton és Borotán is lakossági fórumot szervezett 2013. december hónapban.  A fórumok témái voltak: az új földforgalmi törvény rendelkezéseinek ismertetése és az épület feltüntetési kötelezettségek.

Az előadók a megyei földhivatal vezetői voltak:

Az előadások bevezetőjeként Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna a Járási Hivatal vezetője színes diák levetítésével röviden bemutatta a Járási Hivatal tevékenységét és munkatársait.

Ezt követően Tóbiás Ferenc a Bács-Kiskun Megyei Földhivatal vezetője tájékoztatást adott arról, hogy Jánoshalmán a Járási Hivatalban földhivatali ügyfélfogadás kezdődött, és beszámolt annak kedvező tapasztalatairól.

Második előadóként Dr. Horváth Áron földügyi osztályvezető Kecskemétről részletes tájékoztatást adott az új földforgalmi törvény fontos rendelkezéseiről. 

Végül Szénásné Ország Krisztina a Megyei Földhivatal vezető-helyettese felhívta a figyelmet az ingatlan-nyilvántartási térkép tartalmát érintő változásokkal kapcsolatos bejelentési kötelezettségekre (épületek feltűntetése ) amelynek minden ingatlan tulajdonos köteles eleget tenni.

A fórumok mindhárom településen nagy érdeklődés mellett zajlottak.  

A BKMKH Jánoshalmi Járási Hivatala szeretné a megyei közigazgatási szervek tevékenységét közelebb hozni a járás lakosságához, ezért folytatni kívánja a fórumok szervezését.

A következő fórumra 2014. február 5-én (szerdán) 16 órakor kerül sor, ahol a  nyugdíjbiztosítás 2014. évi aktuális kérdéseiről  és a Jánoshalmán 2014. februárjától induló nyugdíjbiztosítási ügyintézésről lesz szó.

 

Jánoshalma, 2013. december 30.

 

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal
Jánoshalmi Járási Hivatala