Katonai Toborzónap volt Jánoshalmán

A Bács-Kiskun megyei Kormányhivatal Jánoshalmi Járási Hivatala szervezésében Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársának részvételével Katonai Toborzónap volt 2020. augusztus 03-án Jánoshalmán.

 

A Magyar Honvédség toborzása egyben munkavállalással kapcsolatos tájékoztató is volt az álláskeresők számára, amelynek a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Jánoshalma, Kölcsey u. 12. sz. alatti épülete adott otthont.

 

Több mint 10 év telt el azóta, hogy Magyarországon megszűnt a békeidejű hadkötelezettség, leszerelt az utolsó sorköteles katona. A katonai szolgálat ma már nem kötelező, hanem önként választott hivatás.


A Magyar Honvédség azoknak az állampolgároknak kínál alternatívát, akik a járványügyi helyzet miatt vesztették el munkájukat. Számukra az úgynevezett speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat jelenthet átmeneti megoldást, mely 6 hónapra vállalható. A felvételhez betöltött 18. életév, erkölcsi bizonyítvány, magyar állampolgárság, valamint egészségügyi vizsgálat szükséges. Az első képzések július 1-jén elindultak, szeptemberben újabb kezdődik. Minden jelentkező a lakóhelyéhez legközelebbi kiképzőhelyre kerül, ahonnan minden nap haza utazhat a családjához. Ingyenes utazás, ruházati költségtérítés valamint napi egyszeri étkezés biztosított. A szolgálat újabb 6 hónapra meghosszabbítható, azonban lehetőség van áttérni a szerződéses, illetve a műveleti vagy területvédelmi tartalékos katonai szolgálatra is.


Az érdeklődőket Kecskeméten a Lunkányi János utca 1. szám alatt lévő irodában várják, ahol tájékozódhatnak a Magyar Honvédség által kínált lehetőségről, illetve tájékozódhat a www.hadkiegeszites.hu oldalon valamint a 06-76-581-600 / 33-62 telefonszámon.

 

A Jánoshalmán megtartott rendezvényen 101 fő érdeklődő jelent meg, akik közül a munkalehetőség iránt komolyan érdeklődött 12 fiatal.

 

 

                                                                         (Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)