Katonai toborzás

 

 

A Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársa 2017. május 24-én (szerdán) 14 órakor

Jánoshalmán, az Imre Zoltán Művelődési Központban tájékoztatót tartott az érdeklődők számára.


  A Magyar Honvédség a 18 és 35 év közötti közfoglalkoztatottak részére kínál lehetőséget arra, hogy önkéntes alapon a szerződéses legénységi állomány tagjai legyenek és egy kiszámítható életpályára léphessenek.

  Több mint 12 év telt el azóta, hogy Magyarországon megszűnt a békeidejű hadkötelezettség, leszerelt az utolsó sorköteles katona. A katonai szolgálat ma már nem kötelező, hanem önként választott hivatás.  A Magyar Honvédség az egyik legnagyobb munkáltatójaként van jelen az ország munkaerőpiacán, kiszámítható, biztos jövőt jelent az arra elhivatottaknak. A sereg az idei évben is több száz munkavállaló jelentkezését várja elsősorban lövész, díszelgő, illetve – „C” kategóriás gépjárművezetői engedély megléte esetén – gépjárművezetői munkakörökbe, de a bátrak akár ejtőernyős vagy búvár beosztásokba is beadhatják pályázatukat. A Hadsereget képviselő katonatiszt tájékoztatta a jelenlévőket a jelentkezés feltételeiről, amelyek a következők: betöltött 18. életév, magyar állampolgárság, bejelentett belföldi lakóhely, legalább 8 általános iskolai végzettség és büntetlen előélet. A jelentkező sikeres egészségügyi, pszichológiai és fizikai alkalmassági vizsgálatot követően kezdheti meg katonai szolgálatot. Elmondta, hogy a Magyar Honvédség társadalmi presztízse magas szintű, a katonák társadalmi megítélése rendkívül pozitív. A napi élet szempontjából talán még fontosabb, hogy a honvédség megbízható munkáltató, a munkahelyek és járandóságok vonatkozásában stabilnak számít. A katonai pálya egy biztos munkahelyet, stabil egzisztenciát nyújt, jól kiszámítható és nyomon követhető pályaképpel. Vonzó lehet az a tény is, hogy a Magyar Honvédség kiemelt figyelmet fordít a munkavállalók fizikai és egészségügyi helyzetére, életminőségére. Elég csak a heti 2-4 óra testnevelést, a rendszeres és ingyenes orvosi szűrővizsgálatokat, kezeléseket, valamint a rekreációs lehetőségeket figyelembe venni.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a külszolgálat lehetősége vonzerőt jelenthet – a kiemelkedő jövedelem miatt - mely minden állományban lévő számára elérhető lehet. A hivatásos és szerződéses katonák utánpótlása ma már csak toborzás útján történik. Az érdeklődők Kecskeméten a Lunkányi János utca 1. szám alatt lévő toborzó irodában tájékozódhatnak a betölthető beosztásokról, a jelentkezés feltételeiről, a járandóságokról és egyéb juttatásokról. Amennyiben úgy érzi, felkeltette érdeklődését a katonai szolgálatvállalás lehetősége, kérem, keresse fel toborzó irodánkat ügyfélfogadási időben és tájékozódhat a www.hadkiegeszites.hu és az iranyasereg.hu oldalunkon is!

 

                                                                                  BKMKH Jánoshalmi Járási Hivatala