Jól sikerült a második ”Járási szüreti expo” Jánoshalmán

 

 

Jánoshalmán három napos rendezvényt szervezett a Járási Hivatal, a jánoshalmi Gazdakör, a Város Önkormányzata és a Szakképző iskola.

 

A rendezvényt, - amelynek védnöke Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter volt – Kovács Ernő kormánymegbízott nyitotta meg, majd Bányai Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte a kiállítókat és érdeklődőket. A pénteki megnyitón felléptek a Pöndölösök citerazenekar, Új Pávakör énekkar és a Jánoshalmi Nótások valamint a Kéleshalmán tanuló általános iskolások. Délben szüreti ételek kóstolója volt, amely után mindenki megtekinthette a szakképző iskola udvarában és termeiben a számtalan kiállítást a járás településeiről.

 

A szombati napi program során miközben a finom töltött káposzta főtt a bográcsokban bemutatkoztak a járás települései kulturális programokkal. Minden járáshoz tartozó település képviseltette magát a színpadon fellépővel.  Nagyon színvonalas bemutatkozásokat láthattunk.

 

A BKMKH Jánoshalmi Járási Hivatala is kiállító volt a rendezvényen a munkájáról készített bemutatóval, valamint a Jánoshalmi járás településeinek közfoglalkoztatásáról készített kiállítással. A közfoglalkoztatási kiállításhoz a települések önkormányzatai biztosították a térkövet, a termékeket, terményeket, amelyek bemutatásra kerültek.  

A Járási Hivatal kollégái sokat dolgoznak azért, hogy a járás településein a közfoglalkoztatás eredményes és értékteremtő legyen, ezért fontosnak tartottam, hogy ezt be tudjuk mutatni az expo nagyközönsége számára is. Sok látogató a kiállítást és a megtermelt terményeket megtekintve, megkósolva elismerését fejezte ki a közfoglalkoztatottak munkáját illetően. 

A szép napfényes időben sok érdeklődő kereste fel a rendezvényt.

Ezúton is köszönöm minden közreműködő munkáját.

 

Jánoshalma, 2015-09-21.      

                                                   Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna

                                                 BKMKH Jánoshalmi Járási Hivatala