Jól sikerült a harmadik ”Szüreti expo” Jánoshalmán

 

 

2016. szeptember 23-25 között megrendezésre került városunkban a harmadik járási „Szüreti expo”. A rendezvényt, Román István agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, a szakképző iskola főigazgatója Taskovics Péter, Kovács Ernő kormánymegbízott és Bányai Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte a kiállítókat és érdeklődőket. A megnyitón felléptek Szent Anna katolikus óvoda  szivárvány csoportos gyermekei egy népi gyermekjátékkal, a Pöndölösök citerazenekar, Új Pávakör énekkar, valamint a jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola 5. a osztályos furulya szakkörös tanulói és a Probitas Táncsport Egyesület jánoshalmi tagozatának növendékei.

 

Délben szüreti ételek kóstolója volt, amely után mindenki megtekinthette a szakképző iskola udvarában és termeiben a számtalan kiállítást.

 

Délután a Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola 5. a. osztályának néptánc csoportja, a Mezei Csokor népdalkör Jánoshalmáról majd a Mélykúti általános iskola diákjai léptek fel a SZÍN – KÓPÉ Színi-tanoda képviseletében.

 

A szombati napi program során miközben a finom töltött káposzta főtt a bográcsokban kulturális programok zajlottak a színpadon. Előadók voltak: a jánoshalmi Salima Hastánccsoport  táncosai és  a Jánoshalmi Aerobic Csoport aerobicosai, a Kéleshalmi Nótakör, Rémi Általános Iskola Borotai Tagintézményének 4. osztályos tanulója Rusu Andrada Georgiana, valamint Mélykútról a Vadvirág Néptánccsoport.

 

A Járási Hivatal kiváló szakácsokból álló csapata Ádám Zoltán, Szalmáné Gunda Edit, Bogdán József és Hrovatinné  Szakál Éva a Járási Hivatal kollégái számára ( 50 fő kolléga és családtag) töltött káposztát főzött, amely nagyon finomra sikerült. Az ételt a zsűri is kiválóra értékelte, a program részét képező káposztafőző versenyen a Jánoshalmi Járási Hivatal csapata második helyezést ért el.  

 

 

A Járási Hivatal is kiállító volt a rendezvényen a Hivatal munkájáról készített bemutatóval, ügyfél tájékoztatókkal. A legkisebbeket édességgel és a Járási Gyámhivatal munkatársai által készített képes kifestő lapokkal vártuk.

 

A Járási Hivatal szervezésében Közfoglalkoztatási kiállítást is megtekinthettek a látogatók.

 

A Járási Hivatal munkájával kapcsolatos kérdésekre lehetett válaszolni a JÁRÁS TOTÓ kitöltésével, amelyet a kiállítás látogatói nagy lelkesedéssel töltöttek. A 132 hibátlanul kitöltött totó közül 7 nyertes került kihúzásra, akiket a hivatalvezető felkérésére 2016. szeptember 26-án a kormányablakban ügyfélként megjelenő Körmösné Rasztik Mária sorsolt ki.

 

 

2016. október 3-án értékes ajándékokat vehettek át a következők:

       1. díj: Zsemlye Imréné     
       2. díj: Mészárosné Lázár Mónika
       3. díj: Renner Tamás
       4. díj: Győrfi Alexandra
       5. díj: Rabb Sándorné
       6. díj: Bizánc Zsuzsanna
       7. díj: Papp Jácint

 

 

 

A díjakat Tóth Viktor a Nemzeti Művelődési Intézet igazgatója, a Jánoshalmi Járási Hivatal és Ferenc Andrásné vállalkozó ajánlották fel, ezúton is köszönjük nekik.

 

Az expo rendezésben partnerünk volt a jánoshalmi Gazdakör, Jánoshalma Város Önkormányzata és az FM ASZK ( közismert nevén:  Szakképző iskola), ezúton is köszönöm nekik, hogy a szervezés során eredményesen együtt tudtunk dolgozni.

 

Köszönöm a Járási Hivatal munkatársainak lelkiismeretes munkáját is, amelyet a Járási szüreti expo sikeres lebonyolítása érdekében végeztek.

 

Az időjárás is kedvező volt számunkra, színvonalas kulturális programokat láthattunk, járási képzőművészek tevékenységét csodálhattuk meg, ezért sikeresnek ítélem meg a harmadik alkalommal megszervezett rendezvényt.   

 

Jánoshalma, 2016-09-26.            

 

                                                                                                   Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna
                                                                                                                 hivatalvezető
                                                                                              BKMKH Jánoshalmi Járási Hivatala