Járási mentőcsoport alakult

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a katasztrófa védelemről szóló jogszabályokkal összhangban, az adott területre jellemző valós veszélyekre történő gyors reagálás érdekében, a megye minden járásában járási önkéntes mentőcsoport létrehozását kezdeményezte.

A mentőcsoportok a bekövetkező veszélyhelyzetek hivatásos szervek általi kezelésének támogatása érdekében jönnek létre.

A Jánoshalmi Járás területén várhatóan a belvízi védekezésben, az erdőtüzek oltásában és az esetleges rendkívüli időjárás okozta károk felszámolásában való együttműködés lesz az elsődleges feladat.

 

Jánoshalmi Járási Mentőcsoport

 

A 20 tagból álló Jánoshalmi Járási Mentőcsoportban részt vesznek a BKMKH Jánoshalmi Járási Hivatalának dolgozói, a Jánoshalmi Tűzoltóság alkalmazottai és a Mélykúti Önkéntes Tűzoltóság tagjai.

Fontos volt, hogy a tagok rendelkezzenek helyismerettel a járás területén, legyenek a feladatok ellátásához szükséges eszközeik, szakértelmük és gyakorlatuk. A „Felső-Bácskai” Mentőcsoport tagjai a Belépési nyilatkozat aláírásával 2015. december 31-ig vállalták, hogy részt vesznek az Önkéntes Területi Polgári Védelmi Szervezetben.

A 2014. február 11-én megalakult mentőcsoport tagjai 6 órás alapképzésen, 8 órás szakképzésen majd gyakorlati fogalakozásokon vesznek részt, a felkészítés rendszerbeállító- majd minősítő gyakorlattal zárul.

A tagok tevékenységükért díjazást nem kapnak. A felkészítésen való részvétel sok időt és energiát igényel, amelyre szabad idejüket áldozzák, esetleges bevetés esetén a jelentkezőkre nagy felelősség hárul, ezért a járás lakossága nevében köszönjük, hogy vállalják a polgári védelmi feladatot.

Köszönet illeti a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség állományába tartozó szakembereket is, akik számukra a felkészítő foglalkozásokat megtartják.

 

Jánoshalma, 2014. február 18.

 

Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna
hivatalvezető
Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal
Jánoshalmi Járási Hivatala