Jánoshalmán tanácskoztak a megye kormányablakainak vezetői

 

2016. január 22-én a Jánoshalmi Járási Hivatal szervezett képzést a Bács-Kiskun Megye területén dolgozó kormányablakok munkatársainak.

 

Az oktatáson részt vettek a járási hivatalok és a kormányablakok vezetői valamint egy ügyintézője és a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kovács Ernő kormánymegbízott úr is.

 

 

A téma a jogi segítségnyújtási és áldozatsegítési feladatok a kormányablakban, az előadó a BKMKH Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Igazságügyi Osztály munkatársa Dr. Barta Gábor volt.

 

A tájékoztató után lehetőség volt arra, hogy a szakemberek egymás között megbeszéljék az alkalmazott jogszabályok értelmezését, átadják egymásnak a tapasztalataikat, a felmerült kérdések megválaszolásra továbbításra kerültek a kormányhivatal felé.

 

A Jánoshalmi Járási Hivatal a helyi sajtóban, honlapján és a járáshoz tartozó településeken az ügysegédi hirdetőtáblákon tájékoztatja a lakosságot a kormányablakban intézhető ügyekről. Mivel a tájékoztatás folyamatos, a kormányablak ügyfeleinek száma a nyitás (2015. október 21. ) óta közelít a tízezerhez és egyre több típusú ügyben keresik fel. 

 

Jánoshalma, 2016. február 1.

 

 

                                                                  Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna

                                                                           járási hivatalvezető