Ismét eredményes körutat zárt a mobilizált ügyfélszolgálat Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun megye szinte minden járásába és településére eljutott 2019. augusztus és november között, évi második körútja alkalmával a kormányablak busz.

 

71 alkalommal állt az ügyfelek rendelkezésére, több mint 1000-en vették igénybe a jármű segítségével elérhető szolgáltatásokat. A munkatársak több mint 800 ügyet intéztek, további 400 esetben pedig tájékoztatást nyújtottak az ügyfelek számára.

 

A mobilizált ügyfélszolgálat az egyes településeken – azok nagyságától függően – 2–5 óra közötti időtartamban volt jelen. A kollégák – a busz működése ellenére – a kormányablakokban sem tapasztaltak ügyfélszám-csökkenést, ami igazolja, hogy továbbra is szükség van a szolgáltatások „házhoz vitelére”. A jármű legtöbbször az önkormányzatok előtt parkolt le, de meglátogatott több szociális intézményt, óvodát és iskolát, részt vett a Kecskeméten megrendezett Digitális Reform a Kormányhivatalban elnevezésű rendezvényen is. Szeptemberben a kecskeméti nagyvállalatokat kereste fel a mobil ügyintézés, többek között a Kühne&Nagel Kft.-t, a CabTec Kft.-t, a Phoenix-Mecano Kecskemét Kft.-t, a Fornetti Kft. kecskeméti telephelyét, az SMP Hungary Kft.-t és a KÉSZ Kft.-t.

 

A kormányablak busz által szolgáltatott ügytípusok főleg a személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával, diák vagy parkolási igazolvánnyal, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatosak, de szociális igazgatási és egészségbiztosítási ügyek is intézhetők.

 

A településeken örömmel fogadták a járművet, hasznosnak találták a kihelyezett ügyfélfogadást. A kollégák tapasztalatai alapján elsősorban az idősek, az egészségügyi okok miatt nehezebben közlekedők, kisebb számban pedig a fiatalok és családosok vették igénybe a szolgáltatásokat. A kormányablak busz által olyan helyeken is biztosított az ügyintézés, ahol eddig esetleg nem voltak adottak a technikai feltételek.

 

A kormányablak busz a 2019. évben 196 alkalommal volt elérhető Bács-Kiskun megye településein, és több mint 3600 alkalommal vették igénybe az általa kínált szolgáltatásokat. 2020-ban folytatja útját a mobilizált ügyfélszolgálat.

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)