Hogyan foglalhat időpontot a Jánoshalmi kormányablakba?

Előzetes időpontfoglalásra a kormányablakban személyesen ügyfélfogadási időben van lehetőség, telefonon pedig a 1818-as központi telefonszámon.

 

Interneten keresztül történő időpontfoglalásra a Központi Időpontfoglaló Alkalmazás (KIA) segítségével a https://idopontfoglalo.kh.gov.hu felületen van lehetőség. A Központi Időpontfoglaló Alkalmazás (KIA) országosan egységesen biztosítja az online időpontfoglalást a kormányablakban intézhető ügyek tekintetében.

 

Az Ügyfélkapuba történő belépést követően első lépésként ki kell választani azt a kormányablakot, ahová időpontot szeretne foglalni az ügyfél. Ezután van lehetőség az ügykör megjelölésére. A rendszer újítása, hogy a szolgáltatás halmazon (pl. személyi igazolvány) belül először feladatkört (pl. polgárok személyi adataival és lakcímével kapcsolatos feladatok), végül az adott ügykört (pl. állandó személyazonosító igazolvány kiadása iránti kérelem) lehet kiválasztani. Amennyiben az ügykör kijelölésre került, a következő ablakban a rendszer által felajánlott időpontok közül van lehetőség lefoglalni az ügyfél számára legmegfelelőbbet. Végül az ügyfél adatainak (e-mail cím, név, telefonszám) megadásával véglegesíthető a foglalás.

 

A foglalt időpont előtt néhány  perccel érdemes a kormányablakban megjelenni, ahol az ügyfélhívó képernyőjén az e-mailben kapott sorszám megjelenése után a megfelelő pulthoz kell fáradni.


A Jánoshalmi Járási Hivatal Kormányablak Osztályát felkeresni szándékozó ügyfeleinknek is ajánljuk az ügyfélkiszolgálás kiszámíthatóságát és gördülékenyebbé tételét biztosító szolgáltatást.

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)