Három járás foglalkoztatási együttműködése

A jánoshalmi, kiskunhalasi és bácsalmási járások foglalkoztatási együttműködését biztosító program aktuális helyzetét és eredményeit mutatták be 2020. szeptember 16.-án Jánoshalmán a térség polgármestereinek és munkáltatóinak.

A 2018 tavaszán indult TOP-5.1.2.-16-BK1-2017-00004 „Bácsalmási - Jánoshalmi-Kiskunhalasi járások foglalkoztatási együttműködése, partnersége” projekt keretében megvalósuló együttműködés a három járás foglalkoztatási és képzési összefogását tűzte ki célul. 2020. augusztus végéig több száz embert vontak be a munkaerő piaci programba.

A rendezvényen Czeller Zoltán, Jánoshalma város polgármestere mondott köszöntőt, a három járásra kiterjedő projektet és eredményeit a konzorcium elnöke Németh Balázs Bácsalmás város polgármestere mutatta be.

Mészáros Pongrác a Jánoshalmi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője a rendezvényen ismertette a projekt jánoshalmi járásban elért eredményeit. A projekt célcsoportjaiból legkedvezményezettebb célcsoportba tartoznak az alacsony iskolai végzettségűek, 50 év felettiek, a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek.  A program a bevonható személyek munkaerő-piaci versenyképességét és elhelyezkedési esélyeit növeli a személyre szabott, a helyi munkaerő-piaci lehetőségekhez és igényekhez igazodó, egymással összehangolt szolgáltatásokkal és támogatásokkal. Munkáltatók részére nyújtható foglalkoztatási támogatás lehetőséget teremtett az álláskeresők létszámának csökkenésére a munkaerő-piaci körzetben.

 

 

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)