Európai Munkáltatói Napok rendezvénye Jánoshalmán

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya 2018. november 6-a és 8-a között az országos „Európai Munkáltatói Napok” kampány keretében fórumsorozatot szervezett a megye 3 járásában.

 

A kerekasztal beszélgetések 3 helyszínen valósultak meg: céljuk a térség munkaerő-piaci helyzetének javítása.

A Jánoshalmán tartott megbeszélésen részt vett a Foglalkoztatási Főosztály osztályvezető-helyettese, a jánoshalmi, a bajai, bácsalmási és kiskunhalasi járások képviselői, a regisztrált munkanélküliek képzését biztosító intézmény és a Mélykúton induló új vízi szárnyas feldolgozó üzem tulajdonosa.

A rendezvény célja a "húsipari termékgyártó" képzés ismertetése, valamint az induló üzemben a termelés bemutatása, munkavállalókkal szembeni elvárásokról, juttatásokról tájékoztatás.

Az értekezlet a kölcsönös információ átadás, munkaerőigény kielégítés jelenlegi állapotáról való egyeztetés érdekében került megtartásra.

 

 

Fontos, hogy az érintett hivatalvezetők, a foglalkoztatási osztályok vezetői személyesen is ismerjék a létesülő üzemet, hol tart a munkaerő biztosításának folyamata, miben van szükség további segítségre. Az új üzembe a munkavállalók jelentkezése folyamatos a Foglalkoztatási Osztályokon.

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Jánoshalmi Járási Hivatala)