Európai Egészségbiztosítási Kártya igényelhető a kormányablakban!

 

 

A kártya kiállítására vonatkozó kérelmét az ügyfél a kormányablakban is benyújthatja, az erre a célra rendszeresített nyomtatvány kitöltésével, kiskorúak esetén a törvényes képviselő közreműködésével.

 

 A Magyarországon egészségügyi ellátásra jogosult személyek kérhetik Európai Egészségbiztosítási Kártya kiállítását, amely alapján, az EGT-tagállamokban, átmeneti tartózkodásuk idején, minden orvosilag szükséges ellátást igénybe vehetnek, ugyanolyan feltételek mellett, mint az adott tagállam biztosítottjai. Az Európai Egészségbiztosítási Kártya kiadása térítésmentes, kivéve azon eseteket, ha megsemmisül, megrongálódik, elvész, vagy ellopják. Ilyen esetekben igazgatási szolgáltatási díj fizetendő. Amennyiben a jogosult az EU-kártya érvényességének lejárta előtt új kártyát igényel, a meglévőt  le kell adnia. Abban az esetben azonban, ha az ügyfél úgy igényel új EU-kártyát, hogy a korábbi  érvényességi ideje már lejárt, akkor nincs szükség a korábbi, már érvénytelen kártya leadására.

 

A díj megfizetése a kormányablakban kizárólag készpénz átutalási megbízással (csekkel) történő befizetéssel lehetséges.

 

Az igénylő a kormányablakban megkapja a díj megfizetéshez szükséges átutalási megbízást, amelyet a postán tud befizetni. A kormányablak továbbítja a benyújtott kérelmet az elbíráló szervnek. Az igénylő a kártyát postán kapja meg.

 

 

A kormányablak a hét minden munkanapján várja az ügyfeleket a következő ügyfélfogadási idővel:

 

 

Hétfő

7.00 - 17.00

 

Kedd

8.00 - 12.00

 

Szerda

8.00 - 16.00

 

Csütörtök

8.00 - 18.00

 

Péntek

8.00 - 12.00

 

 

 

 

Várjuk Tisztelt Ügyfeleinket!