Eredményes útja volt a kormányablak busznak a jánoshalmi járásban

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal mobilizált ügyfélszolgálata 2019. július 1-4 között a Jánoshalmi Járásban teljesített szolgálatot, így hétfőn Kéleshalom, kedden Borota, szerdán Rém községekben, csütörtökön Mélykút városban volt lehetőség igénybe venni a Kormányablak busz szolgáltatásait. 

 

A Kormányablak buszt mindenhol örömmel fogadták. Kisgyermekek, diákok, aktív korú felnőttek, nyugdíjasok és mozgáskorlátozottak egyaránt ügyfelei voltak, és a települések mindegyikén megfogalmazódott az igény a további mobilizált ügyintézési alkalmakra.

 

A Kormányablak busz segítségével helyben lehetett intézni az alábbi ügyeket:

  • személyi igazolvány, lakcímkártya ügyintézés,
  • diákigazolvány, ügyfélkapu regisztráció,
  • parkolási igazolvány ügyintézés,
  • útlevél ügyintézés,
  • vezetői engedély ügyintézés,
  • szociális, egészségbiztosítási, nyugdíj, családtámogatási kérelmek.

 

A buszban a személyi igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézésre volt a legnagyobb az érdeklődés, de diákigazolvány igényléssel, lakcímigazolvánnyal, vezetői engedéllyel, ügyfélkapuval kapcsolatos feladatok is elintézésre kerültek. Többen érdeklődtek szociális, egészségbiztosítási és családtámogatási ügyekben is.

 

A mobilizált kormányablak várhatóan 2019. évben még egyszer, szeptember 9. és 12. között keresi majd fel a járás településeit, valamint a busz elérhető lesz 2019. szeptember 13-14-én Jánoshalmán a Szüreti Expó rendezvényen is. 

 

 (Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)