Egyeztetés a rendőr kollégákkal áldozatsegítésről és elveszett, ellopott okmányokról


2017. augusztus 25. napján a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Jánoshalmi Járási Hivatala és Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Jánoshalma Rendőrőrs egyeztető megbeszélést tartott az áldozatsegítés területén, valamint az elveszett, ellopott okmányokkal kapcsolatos együttműködési feladatok vonatkozásában. Az egyeztetés célja, hogy a kormányhivatali ügyintézők és rendőrség munkatársai közösen tudjanak segíteni az áldozatoknak.

A járási hivatal részéről dr. Barna Brigitta gyámügyi szakügyintéző az áldozatsegítés területéhez tartozó azonnali pénzügyi segély és áldozati státusz igazolása jogintézményekről tartott tájékoztatót, majd Raffai Julianna kormányablak osztályvezető a kormányablak feladatkörébe tartozó elveszett, ellopott és talált okmányokkal kapcsolatos teendőkről tájékoztatta a rendőrség munkatársait.

Az előadásokat követően a járási hivatal dolgozói és a rendőrség munkatársai a továbbiakban is megvalósuló együttműködés technikai feladatait tárgyalták meg. Ezúton köszönjük Kutyifa István őrsparancsnoknak, hogy lehetőséget biztosított a személyes egyeztetésre.

 

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Jánoshalmi Járási Hivatala