Bemutatkozott a Jánoshalmi Járási Hivatal a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Bács-Kiskun Megyei Tanácsának soros ülésén

 

A Mozgáskorlátozottak Jánoshalmi Egyesülete 2015. január 27. napjára szervezte a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Bács-Kiskun Megyei Tanácsának soros ülését Jánoshalmán az Imre Zoltán Művelődési Központban, melyre meghívást kapott a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Jánoshalmi Járási Hivatala. A rendezvényen jelen volt Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Szakály József MEOSZ főtitkár, Szakáll István MEOSZ vezetőségi tag, a dél-Bács-Kiskun Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületének elnöke, Juhász Anikó a Jánoshalmi Polgármesteri Hivatal osztályvezetője, továbbá a Kiskőrösi, Kiskunhalasi, Mélykúti, Bajai, Kalocsai, Kecskeméti, Jánoshalmi, Kunbajai Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek elnökei és vezetőségi tagjai. Gundáné Török Terézia elnök először felkérte Farkas Margit hivatalvezető-helyettest előadásának megtartására.

 

 

Farkas Margit bemutatta a BKMKH Jánoshalmi Járási Hivatal szervezeti felépítését, feladat- és hatáskörét. A Járási Hivatal által 2013. óta megrendezett lakossági fórumokat, különböző rendezvényeket ismertette a résztvevőkkel.

 

Ezt követően Kopcsekné dr. Dora Éva hatósági osztályvezető tájékoztatta a jelenlevőket a Járási Hivatalhoz tartozó szociális ellátásokról, az igénylés módjáról, feltételeiről, valamint a március 1-jétől várható változásokról.

 

 

Ezután a rendezvény meghívottai megvitatták a fogyatékosokat érintő változásokat és a 2015. évi feladatokat. A Hivatalunkról szóló tájékoztató megtartására való felkérésnek nagy örömmel tettünk eleget. A hallgatóság az előadók által bepillantást kaphatott a BKMKH Jánoshalmi Járási Hivatala életére és ott folyó munkára.

 

Jánoshalma, 2015-01-29.

 

                                                                    Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

                                                                             Jánoshalmi Járási Hivatala