Bemutatkozó értekezletet tartott a Járási Hivatal Jánoshalmán

A Kölcsey Ferenc utca 12. szám alatti épületbe költözött át korábbi helyéről a Jánoshalmi Járási Hivatal 2019 októberében, egyrészt a gazdaságos működtetés érdekében, másrészt az állami és önkormányzati feladatok egyértelmű elhatárolása céljából.


2020. január 28-án délután a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal bemutatkozó értekezletet tartott a jánoshalmi járás településeinek. A rendezvényen részt vettek az érintett járás polgármesterei, önkormányzati képviselői, intézményvezetői és civil szervezetek vezetői.

 

Az eseményen résztvevőknek a közeljövőben megvalósuló jánoshalmi járást érintő pályázatokról Bányai Gábor országgyűlési képviselő adott tájékoztatást, majd Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna járási hivatalvezető a 2013. január 1-jén munkáját megkezdő hivatal által ellátott feladatokról beszélt. Továbbá elmondta, hogy az új épületben egyelőre a Foglalkoztatási Osztály, illetve a Hatósági, Gyámügyi és Igazságügyi Osztály kollégái fogadják az ügyfeleket.

 

A járási hivatal egyes szervezeti egységeiben megforduló ügyfelek száma, akárcsak az igénybe vehető szolgáltatások köre évről-évre nőtt, ezért vált szükségessé egy új, integrált elhelyezést biztosító járási hivatali épület felépítése.

 

Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna köszönetet mondott az önkormányzatoknak és az intézményeknek a jó együttműködésért, a Szüreti Expo közös megszervezéséért, a közfoglalkoztatásban és a kormányablak busz ügyfélfogadásában nyújtott segítségért.

 

Külön köszönetet mondott a Miniszterelnökségnek a rendelkezésre bocsátott 290 millió forintos támogatásért, Bányai Gábor képviselőnek az épület megépüléséért, továbbá a Jánoshalmi Önkormányzatnak, amely az épülethez szükséges 2267 négyzetméteres telket a Magyar Állam tulajdonába adta.

 

 (Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)