Bács-Kiskun megyében is elindult a munkaerőpiaci reformprogram

2019 októberétől Bács-Kiskun megyében is bevezetésre került a munkaerőpiaci reform végrehajtásának gyorsítása a foglalkoztatási osztályok átalakításával elnevezésű projekt. Ennek az új, országos szinten fokozatosan megvalósuló programnak célja a munkaerőpiac valós igényeinek feltérképezése, az álláskeresők munkavállalási esélyeinek javítása.

 

A rendszer egyik fontos pillére a megfelelő munkahely hatékony kiválasztása. Ezt a leendő munkavállalók képességeinek felmérésével, pályaválasztási és munkavállalási tanácsadással, önéletrajzírásban történő segítségnyújtással, szükség esetén készségfejlesztéssel, képzésekkel kívánják elérni. Kiemelt hangsúlyt kap továbbá a munkáltatók igényeinek felmérése is, a járási és megyei hivatalok és a vállalkozások közötti hatékonyabb kapcsolattartás kialakítása.

 

Az ügyfélfókuszú rendszerben gondolkodva pontosan kell felmérni a vállalati igényeket, valamint az álláskeresők szakmai tudását, munkaerő-piacon hasznosítható képességeit. A program megvalósításának érdekében a foglalkoztatási szervezet kollégái Bács-Kiskun megyében is a modellnek megfelelően kezdték meg a foglalkoztatók munkaerőigényeinek pontos felmérését, a vállalati kapcsolattartás erősítésével törekednek arra, hogy mind a felmérések, mind a tapasztalatok visszajelzése alapján hatékony munkaerő közvetítő tevékenység valósuljon meg. 

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)