A Jánoshalmi Járási Hivatal munkatársai befejezték a tanyák felmérését

 

 

 A Kormány célkitűzése, hogy az összes magyarországi tanya villamos energiával történő ellátása megvalósuljon.

 

A cél érdekében a jánoshalmi járás területén a Jánoshalmi Járási Hivatal munkatársai április végéig felkeresték a Jánoshalma, Borota, Kéleshalom, Rém települések területén lévő mintegy 1400 földhivatali nyilvántartás szerint tanyaként nyilvántartott ingatlant és a felmérést elvégezték. A Mélykút város közigazgatási területéhez tartozó mintegy 190 tanyát a Bácsalmási Járási Hivatal munkatársai térképezték fel.

 

A munkatársak minden tanyáról ( az összedőlt, lakatlan épületekről is ) adatlapot töltöttek ki, a tanyákról vagy összedőlt tanya helyéről fényképfelvételt készítettek, hogy a fejlesztések tervezői minél pontosabb képet kapjanak a tanyák állapotáról, helyzetéről.

 

Sajnos a tanyák közel 3/4 része szomorú képet mutat, jelenleg lakhatatlan vagy összedőlt állapotban van, az idő vasfoga nem kímélte a gyakran lakó, gazdálkodó család és ember nélkül maradt épületeket.

 

Köszönjük a tanyákon élő lakosságnak, hogy a járási hivataltól érkező kollégák munkáját segítették, együttműködtek a felmérések során.

 

Köszönjük a polgárőrség, rendőrség, erdészet, a földhivatal munkatársainak, a járás önkormányzatainak és mindazoknak a segítségét, akik támogatták a felmérő munkát a településeken.

 

 

                                                                                    Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna

                                                                                              járási hivatalvezető