A gyermekeket is szívesen látjuk Jánoshalmán a kormányablakban

A kormányablakba sok gyermek érkezik a szülőket elkísérve, akik számára szeretnénk kellemesebbé tenni az ügyintézést az ügyféltérben elhelyezett játék lehetőségekkel.

 

A gyerekek játékkal való lefoglalása különösen akkor célszerű, ha a szülő szeretné nyugodt körülmények között intézni ügyeit. Évek óta rendelkezésre állnak a játékhoz színes kockák, de márciustól ezen lehetőség lényegesen bővült, az ügyféltérben gyermek asztalt és székeket helyeztünk el, műanyag építőkockák és mágneses rajztábla is várja kis ügyfeleinket.

 

 

 

Lehetőség van arra is, hogy mesefilmeket nézhessenek ügyintézés közben.

 

A szülőket gyakran nem csak elkísérik a gyerekek, hanem sok esetben érintettek is az ügyintézésben. A leggyakrabban intézendő ügyek a személyazonosító igazolvány, útlevél, diákigazolvány igénylése, és a lakcím változás bejelentése.

 

Minden magyar állampolgár köteles állandó személyazonosító igazolvány kiadását kérni – így természetesen a gyermekek részére is a törvényes képviselőjük – ha nem rendelkezik érvényes útlevéllel vagy kártya formátumú vezetői engedéllyel.

 

A gyermekek számára személyazonosító igazolvány és útlevél igényléséhez szükséges a gyermek személyazonosításra alkalmas okmánya (ha van), a lakcím igazolványa, az eljáró törvényes képviselőjének személyazonosításra alkalmas okmánya (személyazonosító igazolvány, útlevél, vezetői engedély) és ha személyesen csak az egyik szülő jár el, akkor a másik szülő hozzájáruló nyilatkozata, vagy a szülői felügyelet megszűnését, szünetelését igazoló jogerős határozat vagy végleges gyámhatósági határozat.

 

Nagy segítséget nyújt az ügyintézők számára, ha a gyermek születési anyakönyvi kivonata is rendelkezésre áll.

 

Gyermek születése esetén a kormányablakban lehet intézni, a CSED (Csecsemőgondozási díj), a GYES (Gyermekgondozást segítő ellátás), a GYED (Gyermekgondozási díj), az anyasági támogatás, és a családi pótlék igénylését.

 
 

A Jánoshalmi Kormányablak elérhetőségei:

 

6440 Jánoshalma, Béke tér 1.

E-mail: kormanyablak.janoshalma@bacs.gov.hu, Tel.:77/795-294, www.bkmkh.hu

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)