Újabb bajai vállalkozás a ,,Fogyasztóbarát Vállalkozás'' Tanúsítvány legújabb nyertese

2012 márciusában hirdette meg a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (továbbiakban: NFH) Európában egyedülálló kezdeményezésként a Fogyasztóbarát Tanúsítványok elnyerésére irányuló pályázatát. Ennek keretében 2016. március 8-án, egy bajai vállalkozás vehette át a pályázat legújabb díjazottjaként tevékenysége elismerését jelentő dokumentumot.

 

Az esemény helyszínéül a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal díszterme (6000 Kecskemét, Deák F. tér 3.) szolgált, ahol a Fogyasztóvédelmi Osztály munkatársai mellett jelen volt a NFH képviseletében dr. Szente István főigazgató és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója, dr. Zombor Attila is.

 

A ,,Fogyasztóbarát’’ Tanúsítási Rendszer elsődleges célja, hogy a vállalkozások közül kiemelje, valamint a fogyasztók figyelmébe ajánlja a jogkövető magatartáson túli eszközökkel a fogyasztók bizalmát növelő és fenntartó cégeket. S ugyanakkor, mint eszköz, ösztönözze a vállalkozásokat a fogyasztói elégedettséget fokozó tevékenység végzésére, innovatív ötletek és megoldások kidolgozására.

 

 

dr. Szente István főigazgató átadja az oklevelet

 

A tanúsítványt Müller Zoltán, a Trend for Me Kft. ügyvezetője és neje, Müller Ivett dr. Szente István főigazgatótól vehette át, melyet dr. Zombor Attila főigazgató is üdvözölt.

 

A vállalkozás 2012 októberében alakult egy ötletre és egy harmincéves barátságra alapozva. Baja történelmi belvárosában, a Szentháromság tér szomszédságában található üzletük barátságos környezetben várja az oda látogatókat. A jogszabályi rendelkezések maradéktalan megtartása mellett a szakvélemény beszerzése nélkül vállalják az ingyenes javítást/cserét. Legfőbb célként tekintik a vásárlók minél teljesebb kiszolgálását, tájékoztatását, és az esetleges panaszok minél gyorsabb, helyszínen történő rendezését. Prioritásként kezelik a kiváló minőségű, könnyen beszerezhető, megfelelő ár/érték arányú magyar tervezők által előállított termékek forgalmazását, hiszen tapasztalataik alapján egyre nagyobb az igény e termékkörre. Gondolva az esetleges méretbeli különbözőségekre, a vásárolt termékeket ingyen méretre igazítják.

 

Üzletpolitikájuk alapját a fogyasztók iránti elkötelezettség képezi: Sikerük titka a fogyasztókkal való kapcsolattartásban és a széleskörű szóbeli és írásbeli tájékoztatásban rejlik. A vállalkozás a tanúsítást a fogyasztói tudatosságot támogató tájékoztatási rendszerének, valamint a szavatosság kapcsán biztosított többletjogosultságok bemutatásával nyerte el.

 

Kecskemét, 2016. március 8.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály

Fogyasztóvédelmi Osztály