Ismét lehet pályázni munkásszállások kialakítására

Frissítés: A Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Miniszter a "Munkásszállások kialakítása" c. program ötödik kiírásának felfüggesztéséről döntött, a pályázatok 2021. január 20. napjáig nyújthatók be.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

November 2-ától immáron ötödik alkalommal pályázhatnak az önkormányzatok, önkormányzati társulások, illetve ezek 100 százalékos tulajdonában álló gazdasági társaságok, valamint a magántulajdonú gazdasági társaságok munkásszállások kialakítására. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 5 milliárd forintos keretössszeggel hirdette meg a pályázatot.


A központi munkaerőpiaci program keretében munkásszállás építéséhez vagy munkásszállás céljából igénybe vehető ingatlan felújításához igényelhető a támogatás.


A kérelmeket 2021. március 31-éig lehet benyújtani. A program keretében nyújtható támogatás forrását az Innovációs és Technológai Minisztérium biztosítja a Gazdaságvédelmi Foglalkoztatási Alap jövő évi kerete terhére.


A Program részleteiről és az igény benyújtásának módjáról IDE kattintva tájékozódhat jobbról, a kapcsolódó anyagok pont alatt.

 

Bács-Kiskun megyében a programmal kapcsolatos további információ a 76/795-676 telefonszámon, illetve a Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályán kérhető (Kecskemét, Klapka u. 34.).(ITM, BKMKH)