EURÓPAI MUNKÁLTATÓI NAPOK 2016

 

 

Az Európai Munkáltatói Napok során az országban 50 rendezvény valósult meg, amelyből 11 Bács-Kiskun megyében zajlott a megye Járási Hivatalainak Foglalkoztatási Osztályai szervezésében, ahol munkáltatói fórumok és állásbörzék keretében nyújtottak tájékoztatást a térség munkaadói és álláskeresői számára.

 

 

 

A fórumsorozat elsődleges célja a munkáltatókkal való partnerkapcsolatok ápolása volt, és minél szélesebb körű információ megosztása az aktuális munkaerőpiaci helyzetről és a legfrissebb támogatási lehetőségekről.

 

 

 

Előadások keretében bemutatásra kerültek a GINOP 5.1.1-15/2015-00001 „Út a munkaerőpiacra” és a GINOP 5.2.1-14-2015-00001 „Ifjúsági Garancia” című programok keretében nyújtható támogatások jellemzői és fajtái, továbbá a munkáltatókat segítendő, meghívásra kerültek a Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési Osztály szakemberei, akik a legfontosabb munkavédelmi tudnivalókkal, valamint a jogszerű foglalkoztatásra vonatkozó főbb információkkal látták el a megjelent munkaadókat. Ezen felül a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól is érkeztek előadók, akik a legfrissebb igénybe vehető adókedvezményekről tájékoztatták a jelenlévőket. 

 

A 11 helyszínen összesen 40 előadást tartottak a Foglalkoztatási Főosztály valamint a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának munkatársai, így biztosítva az információ minél szélesebb körbe való eljutását.

 

 

A munkáltatói fórum- és börze sorozathoz kapcsolódóan megyei szinten összesen 2622 munkaadó került megszólításra a Foglalkoztatási Osztályok által, akik közül 203 munkáltató a helyszíni előadásokon is részt vett.

 

  

 

A megyében megrendezésre került állásbörzék népszerűségét mi sem tükrözi jobban, mint az, hogy a 3 helyszínen közel 500 fő érdeklődött a meghirdetett álláslehetőségek iránt. Az álláshelyet bejelentő munkáltatók száma a regisztrált adatok alapján 94 volt, amelyek túlnyomó része a versenyszférából származott, de képviselte magát a közszféra és civil szervezet is. A kiválasztást, és a tájékoztatást elősegítette az is, hogy 26 munkáltató úgy döntött, személyesen is részt kíván venni rendezvényünkön.

 

  

 

Több mint 500 álláshely került bejelentésre a programsorozat keretein belül, a felkínált munkakörök skálája pedig rendkívül szélesnek bizonyult. A legjellemzőbb munkakörök voltak a fizikai munkavégzés tekintetében a targoncavezető, CNC gépkezelő, gyári összeszerelő, esztergályos, gépjárművezető, raktári- és segéd munkák, hentes, szakács, és takarító munkák, míg a szellemi munkavégzést igénylő álláshelyek tekintetében a mérnöki és beszerző illetve értékesítő pozíciók voltak jellemzőek.