Tájékoztatás tűzgyújtási tilalomról

 

A csapadékmentes időjárás hatására fokozódik a vízhiány a talajban. A száraz, gyakran szeles, enyhe időben egyre nő a száraz fűvel, gazzal, bozóttal borított területeken a tüzesetek esélye, nagyszámú tűzeset keletkezett az elmúlt egy hétben is.

 

Tájékoztatom, hogy a fentiek miatt a tűzveszélyes időszak (tűzgyújtási tilalom)

 

fenntartása a korábban kihirdetett megyékben indokolt

 

elrendelése 2019. március 29.-től (péntek) Budapest, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Baranya, Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Somogy, Zala megyékben indokolt.

 

A fentiek alapján az egész ország területén érvényesek a tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos szabályok. Tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon.

 

 

 

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

 

  A csapadékmentes időjárás hatására fokozódik a vízhiány a talajban. A száraz, gyakran szeles, enyhe időben egyre nő a száraz fűvel, gazzal, bozóttal borított területeken a tüzesetek esélye.


2019. március 26-tól (kedd) a keleti országrészben elrendelésre kerül a tűzgyújtási tilalom. Érintett megyék: · Bács-Kiskun · Békés · Borsod-Abaúj-Zemplén · Csongrád · Hajdú-Bihar · Heves · Jász-Nagykun-Szolnok · Nógrád · Pest · Szabolcs-Szatmár-Bereg


Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.


(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)