Nagy sikerű nyári diákmunka program a Bajai Járásban

A diákok által ellátott feladatok sokszínűsége jellemezte ezt a két hónapot. Volt olyan fiatal, aki kertészetben dolgozott, volt, aki a játszótéri eszközök festését végezte, és volt, aki a falunapok és rendezvények előkészítésében segédkezett, vagy irodai munkában tevékenykedett (pl.: postázás, irattárazás, digitalizálás).

 

 

A tanulók a múzeumokban is segítettek, ahol a kiállításokon teremőrként, jegyszedőként vagy kisegítőként dolgoztak. Akadtak olyanok is, akik a Bajai Járás rendezvényein pakoltak, takarítottak.

 

A versenyszférában 27 vállalkozásnál 83 főnek ajánlott munkát a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal. A diákok a mezőgazdaság, a turizmus és a vendéglátás területein válogathattak a különböző lehetőségek közül. Többek között olyan munkakörökben foglalkoztatták őket, mint például, felszolgáló, szakács, konyhai kisegítő, recepciós, rendezvényszervező vagy pultos.

 

Az önkormányzatoknál 6 órában, a vállalkozásoknál 8 órában vállalhattak munkát a fiatalok. Hivatalunk bajai foglalkozatási osztálya 53 kérelemre, 62 745 294 Ft támogatást állapított meg. Baja város esetében két támogatási szerződés alapján 306 diák foglalkoztatása valósult meg.

 

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)