Munkahelyteremtő bértámogatás

A kormány újabb segítségként a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében 2020. május 18-tól elindította a munkahelyteremtő bérköltség támogatását.


A munkaadók az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ha állami foglalkoztatási szervnél nyilvántartott álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében. A támogatás folyósítási időtartama fix 6 hónap lehet, további fix 3 hónapos támogatás nélküli továbbfoglalkoztatási kötelezettség előírása mellett. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és szociális hozzájárulási adó 100%-a, de legfeljebb 200 ezer Ft havonta. 


A támogatási kérelem 2020. május 18. napjától nyújtható be a Hirdetmény visszavonásáig.


A kérelmeket a foglalkoztatást megelőzően a foglalkoztatni kívánt nyilvántartott álláskereső személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályához kell benyújtani.


A támogatás további részleteiről https://nfsz.munka.hu/cikk/936/Munkahelyteremto_bertamogatas oldalon tájékozódhat, vagy a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Bácsalmási Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán érdeklődhet, cím: Bácsalmás, Rákóczi F. u. 34., telefonszám: 79/795-083, email cím: foglalkoztatas.bacsalmas@bacs.gov.hu.


(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)