Az eReceptek kiváltása

Az eRecept kiváltható TAJ kártya és régi típusú személyazonosító igazolvány bemutatásával, új típusú (a TAJ számot is tartalmazó) személyazonosító igazolvánnyal és a hozzá tartozó 6 jegyű PIN kód megadásával. Felírási igazolással és hagyományos papírvénnyel továbbra is lehet receptet kiváltani az eddig megszokott módon, saját magunk vagy akár más számára is.

 

Más személy eReceptjeinek kiváltásához - papír(felírási igazolás) nélkül -, az ügyfelek kérelmére az EESZT rendszerben meghatalmazás, vagy törvényes képviselet  rögzíthető.

 

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér üzemeltet egy Lakossági Portált (https://www.eeszt.gov.hu/), ahol Ügyfélkapus azonosítás után belépve megtekinthetőek az egészségügyi adatok (receptek, beutalók, stb). Megtekinthetők az ellátások során keletkezett laborleletek, zárójelentések, vagy a már kiváltott és még kiváltásra váró eReceptek.

Az eRecept-hez tartozó képviseleti jogosultságok Kormányablakban történő rögzítéséhez szükséges nyomtatványok a Lakossági Portálról letölthetőek vagy a Kormányablakokban is átvehetők.

 

Nincs még ügyfélkapuja?

Tudta, hogy már a Kormányablakokon kívül, akár online is regisztrálhat? Ha van eSzemélyi igazolványa és ehhez tartozó kódkártyája, a www.magyarorszag.hu oldalon megteheti.

Az ügyfélkapu használatával a hivatali ügyek könnyebben, gyorsabban és akár személyes utánajárás nélkül is intézhetőek.

Mindkét esetben érvényes e-mail cím szükséges az ügyfélkapu nyitásához.

 

Bővebb információ az EESZT-ről: https://e-egeszsegugy.gov.hu/

 

Kérdéseikre választ kaphatnak a helpdesk.eeszt@aeek.hu weblapon, a +36 - 1/920-1050 telefonszámon, a Kormányablakok ügyfélszolgálatainál vagy az ügysegédeknél.

 

 

                                                               (Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)